Ddos Saldırısı
Ddos Saldırısı
Ddos Saldırısı çoklu sistemlerde hedef sistemlerin kaynaklarına yapılan bir saldırıdır. Bant genişliği istilaya uğraması ile ortaya çıkar. Saldırıyı yapanlar genel olarak bir tane web sunucusu olabileceği gibi, birden fazla web sunucusu da olabilir. Bu saldırılarda saldırganlar farklı yöntemler kullanarak bağdaştırmalar yaparlar. Bu alanda bilinen örnekler arasında MyDoom virüsü bulunuyor. Bu virüsün mekanizmasında ise tarih ve saat kullanımlarının tetiklenmesi ile virüs aktif hale gelebiliyor. Pek çok şekilde saldırılar olabilir. Özellikle zombi adı verilen ajanların indirme sağlayan virüslerle bozulmaları da mümkündür. Ddos aracının klasik bir örneği olarak Stacheldraht bulunuyor. Bu araç ise saldırganların işleyicilere bağlanmak için kullandığı bir yapıdır. Katmanlı olan bu yapı, hedeflenen uzak bilgisayarlardan otomatik rutinler kabul eder.
Genel olarak bakıldığında Ddos Saldırısı bir siber saldırı çeşididir. Bir sunucunun hizmet vermesini engellemek amacı ile yapılan saldırılar olarak bu çalışmaları düşünebilmek mümkündür. Bu nedenle bu tarz saldırıların oldukça geniş kapsamlı olabileceğini de düşünebilirsiniz. Örnek verilmesi gerekirse TTNET kullanıcıları için sunucularına yapılan bir saldırı ile tüm kullanıcıların internet erişimleri engellenebiliyor. Bu saldırılar hedef olarak belirledikleri sistemlerin içerisine girmeden sistemi kilitleyebiliyor. Bu saldırıları genel olarak yapan kişi Hacking yolu ile makineleri ele geçiriyor. Saldırı içi bir çok makine kullanabiliyor. Hedef sunucunun trafiğini etkileyebilmek adına çalışmalar yapıyor.
Haking yolu ile elde edilen bilgisayarlar ile hepimizin günlük hayatlarına kullandıkları bilgisayarlar olmaktadır. Bu tarz saldırganlar sisteminde açık bulunan ve özellikle güvenliğinin zayıf olan sistemleri ele geçiriyorlar. Bu tarz bilgisayarları saldırılarında kullanmak üzere hazırlayan bu hackerler, hiç haberiniz olmadan bilgisayarınızı farklı alanlarda kullanabilir. Bu alanda Ddos Saldırısı için çok sayıda bu tarz bilgisayar gerekli olabilir. Bu tarz saldırılar gün geçtikçe artıyor. Özellikle ülkeler arasında bir üstünlük sağlayabilmek içinde bu tarz saldırıların sıklıkla yapıldığını görebiliyoruz. Ülke olarak yapılan saldırıların 2/ 3’ünün 1 Gbps bant genişliğinde olduğu hesaplanmaktadır. Bu da oldukça ciddi bir rakamdır. Hatta bazı saldırılarda NSA ve MOSSAD’ın birlikte düzenledikleri de bilinmektedir. Bu tarz saldırılardan korunmak için geniş güvenlik önlemleri alınsa da tam olarak engelleyebilmek söz konusu olmayabiliyor.
Bir önceki yazımız olan Etkin Tanıtım Yazısı Hazırlama başlıklı makalemizde etkin tanıtım yazısı hazırlama hakkında bilgiler verilmektedir.
[…] önceki yazımız olan Ddos Saldırısı başlıklı makalemizde ddos saldırısı hakkında bilgiler […]