5 Nisan 2017
Kategori:
Seo
Yorumlar: 0

Description

Description

Description Türkçesi betimleme ve anlatma olan bu sözcük yabancı kökenlidir. İnternet ortamında ise anlamı açıklama etiketine gelmektedir. Tabii ki tek başına kullanılamayan description yanında meta tagları ile birlikte dikkat edilerek hazırlanılırsa web sitenize daha kolay ulaşılabilinir. SEO için meta etiketler temel taşıdır. Eksikliği veya yanlışlığı her şeyi bitirebilir. Peki, bu meta taglar nedir ve nasıl kullanılır? Yazımda bu konu hakkında ve açıklama etiketinin önemi hakkında bilgiler vereceğim. Birçok meta etiketi mevcuttur ve description da bu etiketlerin arasında yer alır. Başlangıçta Tittle etiketi yani yazının başlığı demektir. Başlık yazının içeriğine uyumlu olmalıdır. Content-Type: bu etiket, sayfanın karakter kodlamasını gösterir. Yazılmadığı takdirde sayfa ISO-8859-1 karakter kodlaması olarak değerlendirilir. En üst bölüme yazılır. Content-Language: sayfanın hangi dili kullanarak yayın yaptığının bilgisini verir.

Keywords etiketi: anahtar kelime anlamına gelmektedir. Kafa karışmadan kısaca anahtar kelimelere yer verilmelidir. Robats: bu etiket arama motorlarının nasıl davranması hakkında ön bilgi veriri ve önemlidir. Sırada en önemli etiket olan description etiketi: arama motorlarına, sitenin arama sonuçlarında listelenmesi sırasında görüntülenecek olan site tanımını belirtmek için kullanılan bir etiketidir. Açıklama etiketinin SEO açısından önemi büyüktür ve arama yapan kullanıcılara arama sonuçlarında görüntülendiği için olabildiğince açıklayıcı ve net girilmelidir. Arama motorları açıklama etiketinin sadece ilk 160 karakterine bakar ve devamını arama sonuçlarında göstermez. Çoğu internet arama motoru sizin bu yaptığınız açıklamayla bilinmenizi ve kolayca bulunmanızı sağlar bu yüzden çok dikkatli yazılmalı ve 160 karakter içerisinde en önemli dikkat çekici konulara yer verilmelidir

Sizlerde bir internet sitesi kurmuşsanız ve sitenizin yükselmesini adından söz ettirmesini istiyorsanız meta tagları da mutlaka göz önünde bunarak ilerlemeniz gerekir. Bu meta tagların her birine harfi harfine uyup sitenizi bu doğrultuda tanıtmanız gerekir. En önemlisi description taglarına yanı açıklama etiketine gereken hassasiyetle yaklaşıp, kelime kalabalığı yapmadan yazınızın özünü 160 karakter ile anlatırsanız hedefinize ulaşabilirsiniz. Ayrıca description tag, bazı durumlarda açıklama etiketi sayesinde arama sonuçlarında gösterilen snippet’in parçası olarak kullanılır.

 

Bir önceki yazımız olan Dmoz başlıklı makalemizde dmoz hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir