10 Nisan 2015
Kategori:
Seo
Seocu
Yorumlar: 1

WordPress Seo İçin İpucu

WordPress Seo İçin 3 Basit İpucu
Bu yazımızda pek çok kişinin uygulamadığı basit SEO yöntemlerinden bahsedeceğiz. Bir sitenin arama motorlarında üst sıralara çıkması ve ziyaretçi trafiğinin fazla olması tek bir etkene bağlanabilecek bir şey değildir. Eğer sitenizin üst sıralarda gözükmesini istiyorsanız pek çok kuralı sitenizde uygulamanız gerekir. ” Seo Nasıl Yapılır ? ” sorusunun cevabını ufak bir yazıda vermek mümkün değildir fakat bu yazımızda sizlere anlatacağımız 3 ipucu, pek çok WordPress kullanıcısı tarafından uygulanmamakta ve SEO bakımından çok ama çok yararlı.

1. Sitenize XML Site Haritası Ekleyin

WORDPRESS SEOListemizdeki ilk ipucu WordPress ile tasarlanmış sitemize XML site harıtası eklemek. Site haritası, sitenizdeki tüm yazıların ve sayfaların bir haritası olarakta söylenebilir. Site haritanızı oluşturduğunuzda, arama motorları sitenizin tek bir link içindeki tüm sayfalarından ve yazılarından haberdar olur. Bu Google, Bing gibi arama motorlarında üst sıralara çıkmanızda önemli bir etkendir.

Site haritası oluşturmak için pek çok yol denenebilir. WordPress için eklentiler yapan pek çok programcı XML site haritaları oluşturabilmeniz için çok basit ve kullanışlı eklentiler üretmişlerdir. Bunlardan bir tanesi Google XML Sitemaps eklentisidir. Eklentiyi yükleyip ve aktifleştirip kullanmaya başladığınızda, otomatikmen sizin için bir site haritası oluşturacaktır. WPokulu olarak bizim kullandığımız WordPress SEO by Yoast eklentisi ise, sadece XML site haritaları oluşturmuyor. Bunun yanında siteniz için harika bir SEO programı niteliğinde.

2. Gereksiz Eklentileri Silin ve Sitenizi Hızlandırın

Google Panda ve Google Hummingbird ile beraber SEO anlayışı değişti. Arama motorlarındaki (Google, Bing vs.) sıralamanız artık sadece sitenizde kullanılan kelimeler veya sitenizin trafiği ile ölçülmüyor. Sıralamalardaki bir önemli etken de site hızı! Kısacası ne kadar yavaş bir siteniz olursa, sıralamanızda o kadar düşük oluyor.

Bir sitenin hızına etki eden pek çok etkenden biri de sitenizin boyutudur. WordPress ile tasarlanmış blogunuzda anasayfanız üzerinde fazla yazı sergilememek ve gereksiz eklentileri sitenizden kaldırmak, sitenizin hızlanmasında önemli bir etkendir. Gereksiz eklentileri silmek veya sitenizi yavaşlatan eklentilerin yerine daha hızlı bir eklenti bulmak, sitenizin hem daha hızlı olmasını hem de arama motorlarında daha üst sıralarda çıkmasını sağlar.

Gereksiz eklentilerinizi silmeden önceki hali ve sildikten sonraki halini karşılaştırmak için GTmetrix,
Pingdom gibi sitenizin hızını ölçen ve değerlendiren siteleri kullanabilirsiniz.

3. Kategorilerinize Açıklama Ekleyinseo-ipucu

Listemizin üçüncü ve belkide en az bilinen yöntemine geldik. Blogunuz içindeki kategoriler, menü düzeni adına ve sitenizdeki karmaşıklığı engellemek adına önemli bir rol oynuyor olabilir. Peki kategorilerinizi birer SEO aleti olarak kullanabileceğinizi biliyormuydunuz ? Her WordPress sitesindeki kategori bölümü aşağı yukarı aynıdır. Admin panelinde Yazılar > Kategori bölümüne girdiğinizde, yeni bir kategori ekleyin. Kategoriyi eklerken aşağı kısımda “Açıklama” bölümü olduğunu göreceksiniz. Buraya uygun kelimelerle kategorinizin ne olduğunu ve neyi anlattığını yazın. Bu yöntem kullanıcıların çoğunun gözünden kaçsada arama motorlarının en çok sevdiği şeylerden bir tanesidir.

Seo sitelerin ayakta durabilmesi ve ziyaretçi çekebilmesi için en önemli şeydir. Bu yazımızda  anlattığımız ufak ipuçları umarız ki sizin siteniz içinde çok yararlı olur.

Ziyaretçilerimizin Seo alanında bizlere söyleyebileceği ufak ipuçları var mı ?

 

 

 

Bir önceki yazımız olan WordPress dosya izinleri nasıl verilir?  başlıklı makalemizde wordpress için dosya izinleri ve wordpress yazılabilirlik ayarları hakkında bilgi sağlamaktadır.

One response on “WordPress Seo İçin İpucu

  1. […] önceki yazımız olan WordPress Seo İçin İpucu başlıklı makalemizde wordpress için ip uçları ve wordpress seo  hakkında bilgi […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir